Klaus Iohannis, declarație tranșantă în ziua comemorării victimelor Holocaustului

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj important pe Twitter în ziua comemorării Holocaustului.

Șeful statului român susține că țara noastră este obligată să lupte împotriva oricărei forme de discriminare.

„Rugaciunile si gandurile noastre cele mai profunde se indreapta catre victimele Holocaustului. Romania continua sa lupte impotriva oricarei forme de antisemitism, rasism, xenofobie si discriminare”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Nu este prima oară când președintele României vorbește despre importanța combaterii discriminării, despre respectarea valorilor democrației moderne, a libertății câștigate în urma războaielor și a Revoluției din 1989.

Mărturiile impresionante ale celor care au supraviețuit Holocaustului
Putinii supravietuitori ai Holocaustului au facut de-a lungul timpului marturii despre cel mai mare fenomen de exterminare in masa din istoria omenirii. Povestile lor sunt de-a dreptul socante!

Regimul lui Ion Antonescu a dat ordin in urma cu 70 de ani ca toti everii din Iasi sa fie deportati. Abia acum supravietuitorii Holocaustului din Romania povestesc cum au fost extreminati in masa nu mai putin de 14.000 de suflete omenesti.

Trei dintre supravietuitorii „Duminicii negre”, asa cum a ramas in istorie ziua de 29 iunie 1941, Iancu Zuckerman in varsta de 88 de ani, Finkelstein Leizer in varsta de 87 de ani şi Benone Constantin in varsta de 91 de ani povestesc ororile prin care au trecut cu totii.

,, Totul a inceput ca un trasnet, din senin. Ma aflam acasa impreuna cu familia mea atunci cand politistii si jandarmii au intrat peste noi.

Am fost toti scosi brutal in plina strada, acolo unde erau aliniati si alti evrei pe drumul catre Chestura. Habar nu am avut despre ce urma sa se intample pana cand de mine s-a apropiat un plutonier major.

Mi-a dat doua palme, mi-a luat ceasul de la mana spunandu-mi «Mai jidanie, nu vei mai avea nevoie de el!». Abia atunci am inteles ca ceva teribil urma sa se intample cu noi toti.”, a povestit Iancu Zuckerman.

Inceputul Holocaustului de pe teritoriul Romaniei, pe Benone Constantin l-a prins in plina strada. O echipa de politisti a strigat la el ,,Bai si asta e jidan, pe el!”, a declarat batarnul in varsta de 91 de ani privind in gol.

Finkelstein Leizer povesteste ca ,, erau militari cu insemne SS care loveau la pura intamplare cu batele in evrei. Pe cine nimereau in cap nu se mai ridica, iar partea de-a dreptul socanta era ca urmatorii trebuiau sa calce peste creierii imprastiati.

Am stat acolo toata ziua de 29 iunie, in timp ce soldatii au impuscat o parte dintre evrei, pentru ca erau prea multi care trebuiau sa urce in vagoanele de tren.”

O parte dintre evrei au fost urcati intr-un tren spre Calarasi, printre care si cei trei supravietuitori, unde au ajuns dupa cinci zile.

Restul au fost trimisi cu un tren de marfa la Podu Iloaiei. O distanta pe care in mod normal o parcurgeai in maximum jumatate de ora a fost parcusa de ,,trenul mortii” in noua ore sub o canicula imposibila.

Drumul cu trenul Holocaustului a fost greu de imaginat. „In vagonul in care eram eu era un strat de 30 de centimetri de balegar, iar deasupra era turnat var nestins.

Ca inginer agronom va pot spune ca aceasta combinatie poate duce la temperaturi de pana la 60 de grade Celsius. Primul mort l-am avut dupa doar o ora din cele noua”, a declarat Zuckerman.

,,Unul dintre noi a avut ideea la un moment dat sa facem banci din cadavre ca sa avem loc. Stateam practic pe morti.”, a concluzionat Zuckerman.

sursa:huff.ro

12 moduri de a supraviețui unei zile dure dacă sunteţi obosit

Să recunoaștem că – cel mai bun mod de a rămâne energic este să dormi bine. Dar, uneori, nu poți să ai suficient timp să te odihnești. Când intri în birou cu ochii pe jumătate deschisi, știind cauza somnolenței tale, nu te va ajuta la fel de mult ca aceste trucuri pentru a-ți începe ziua.
Iată cele mai eficiente și mai simple metode care vă vor ajuta să eliminați somnul și să rămâneți energizați pe tot parcursul zilei.

Nu beți prea multă cafea sau băuturi energizante

Aceste băuturi vă pot da un impuls energetic pentru o perioadă scurtă de timp, dar veți pierde restul energiei cu ajutorul acestor stimulente artificiale. În plus, va fi mai greu să vă recuperați pe deplin în dimineața următoare.

Faceţi un duș cald și rece de contrast

Sau doar spălați-vă fața cu apă rece. Acest sfat clasic este întotdeauna util.

Obțineți mai mult oxigen

Oxigenarea este o modalitate buna de a vă trezi creierul. Puteți efectua următorul exercițiu pentru a aduce mai mult oxigen în creier:

-Staţi întins pe podea sau pe orice suprafață plană.

-Puneți o mână pe stomacul dvs. sub coaste. Puneți o altă mână pe piept.

-Respirați adânc pe nas până simțiți că burta vă împinge mâna. Asigurați-vă că nu mişcaţi pieptul.

-Respirați prin gură ca și cum ați fi fluierat. Simțiți cum mîna pe stomac coboară. Împingeți tot aerul.

-Efectuați acest exercițiu de 5-10 ori și veți fi mai energizați.

Mănâncă înghețată pentru micul dejun

Chiar dacă aceasta este o contradicție cu punctul anterior, înghețata vă ajută într-adevăr să vă treziți creierul. Nu este vorba despre zahăr, ci despre temperatura rece a delicatesei. Dar această metodă nu ar trebui să devină un obicei.

Faceți exerciții de dimineață

Nu este nevoie să faceți un antrenament complet. 3-5 exerciții simple sunt destul de bune pentru a vă oferi un impuls energetic.

Faceţi o baie fierbinte cu eucalipt sau ulei de esență de pin

Câteva picături de ulei esențial cu un miros puternic și o baie rapidă dar fierbinte pot face minuni. În mod surprinzător, un duș fierbinte sau o baie dimineața este mai benefică decât ne-am gândit.

citeste continuarea pe pagina >>2>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...