Halep, fără iubit: Tatăl Simonei a vorbit, în premieră, despre viaţa sentimentală a fiicei sale. „Se spun şi multe aberaţii!“ Citeste mai mult: adev.ro/p3dbkq

La finalul anului trecut, Simona Halep (2 WTA) a fost fotografiată în compania lui Andrei Barbu, un fost jucător de tenis.

Având în vedere că Halep şi Barbu au fost văzuţi în ipostaze romantice, într-o vacanţă în doi, s-a tras concluzia că Simona şi Andrei formează un cuplu. De atunci însă, cei doi n-au mai fost surprinşi împreună, iar într-un interviu acordat pentru SpyNews, Stere Halep a explicat cum stau lucrurile în acest moment. Ce a spus? *Întotdeauna, unui sportiv, când ajunge prea mare, încep să i se însceneze tot felul de lucruri. Ea (n.r. – Simona halep) e un copil normal, care trebuie să stea de vorbă. Dacă stă de vorbă cu cineva, gata, e într-o relaţie… *Vorbim doar de o prietenie! Nimic altceva. Acest lucru e deranjant pentru Simona, dar şi pentru noi, ca familie. *E deranjant să se spună nişte lucruri care nu sunt adevărate. Presa e peste tot la fel! E serviciul fiecăruia, de acolo trăieşte…Aşa se mai spun şi aberaţii.

sursa:adevarul.ro

10 Lecții esențiale de viață pe care copiii nu le învaţă la şcoala

De Sofo Archon

“Educația este ceea ce rămâne după ce cineva a uitat ce a învățat în școală”. Albert Einstein

Școala trebuie să ajute copiii să crească în ființe omenești înţelepte, conștiente, oferindu-le instrumentele necesare pentru a trăi o viață frumoasă și împlinită. Modul în care funcționează școala în majoritatea locurilor din întreaga lume este totuși departe de a învăța copiii lecțiile care sunt esențiale pentru a trăi acest tip de viață.

Iată 10 astfel de lecții pe care copiii nu le învaţă la școală, deși este foarte important ca fiecare persoană să le știe:

Cunoașterea nu este egală cu înțelegerea
Una dintre cele mai dăunătoare idei pe care am învățat-o în școală este că știința despre lucruri înseamnă să le înțelegi. Prin urmare, majoritatea dintre noi nu am învățat să ne dezvoltăm gândirea critică și să ne bazăm raționamentul asupra propriilor experiențe și înțelegerii lucrurilor. În schimb, am învățat să credem orbește ceea ce ne-a fost dăruit din tradiție, fără a ne opri și a pune întrebări dacă ceea ce știm este adevărat sau nu, care ne împiedică să evoluăm în indivizi mai înțelepți.

Titlurile nu vă vor face să vă simțiți semnificativ
De la o vârstă fragedă, copiii sunt păcăliți în a crede că dobândirea unei diplome universitare îi va face să se simtă semnificativi și mândri de ei înșiși, indiferent cât de multă suprimare vor trebui să îndure pentru a realiza acest lucru. Adevărul este însă că notele și titlurile nu sunt niciodată suficiente pentru a ne face să ne simțim importanți, deoarece nu ne pot oferi ceea ce dorim cu adevărat – munca creativă și relațiile semnificative. Titlurile ne pot oferi doar o plăcere egoistă temporară, dar în cele din urmă ne lasă mereu goi și nesiguri.

Eșecul poate fi un lucru bun
În calitate de elevi, majoritatea oamenilor se tem de eșec. Elevii sunt învățați că eșecul este un lucru rău de care toată lumea ar trebui să se sperie și că în viață trebuie să evităm să facem greșeli cu orice preţ, ca și cum ar fi un lucru rău. Realitatea este însă că greșelile și eșecul sunt de fapt ceea ce ne învață care este diferenţa între adevăr şi ficţiune, bine şi rău. Din păcate, fiind spălaţi pe creier să credem că eșecul este rău, mulți dintre noi încetăm să încercăm să atingem noi obiective în viață, de frică, aruncând astfel ocazia de a învăța și de a crește.

Dacă nu faci nimic este o pierdere de timp
Când un copil nu simte că face ceva productiv, dar se simte relaxat, contemplând sau jucându-se, părinții și profesorii lui se plâng că pierd timpul. Prin urmare, copiii învață de la o vârstă fragedă că timpul liber este lipsit de sens și inutil, iar faptul că este continuu ocupat și productiv este ceea ce dă scop și înțeles vieţii. Acest lucru le pune într-o stare constantă de stres care, de obicei, are ca rezultat oboseală mentală și emoțională și tot felul de boli psihosomatice. Luând timp liber pentru a vă relaxa și a nu face nimic nu ne poate ajuta să renunțăm la îngrijorările noastre, să ne bucurăm de momentul prezent, să ne reîncărcam bateriile, să ne reconsiderăm modul de viață și să ne concentrăm asupra a ceea ce este cu adevărat important în viață.

Plictiseala este un semn sanatos
În societatea modernă, credem că plictiseala este un lucru rău, iar cei care se plictisesc nu au nimic mai bun de făcut în viață. Adevărul este însă că plictiseala nu este altceva decât un simptom al suprimării. În calitate de elevi, majoritatea dintre noi au fost forțați să participe la clasă și, desigur, am fost plictisiți și leneși, din moment ce nu am avut nici o bucurie din asta. Când, totuși, ni s-a dat timpul să jucăm sau să facem ceva creativ, care ne-a permis, în esență, să ne exprimăm mințile și inimile, eram întotdeauna plini de energie, fiind activi cu totalitatea ființei noastre. Plictiseala, prin urmare, este un semn sănătos care arată că omul este încă o ființă umană sensibilă care dorește să-și urmeze pasiunile.

citeste continuarea pe pagina >>2>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...