Mormântul lui Iisus Hristos a fost deschis din nou, după 500 de ani: „Am fost uimiţi ce am găsit sub plăcile de marmură”. VIDEO

Anul acesta, pe 8 aprilie, creștinii ortodocși serbează Paștele, la o săptămână diferență de cel catolic. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători și prin ea se reamintește de Învierea Mântuitorului din morţi, care înseamnă temelia învăţăturii de credinţă creştină. Acest moment important pentru Biserica Ortodoxă este strâns legat de mormântul lui Iisus Hristos, care se află în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim. De altfel, milioane de oameni merg în fiecare an ca să se reculeagă aici, iar în zilele de Paște, este extrem de aglomerat. Recent, mormântul în care a fost depus trupul lui Iisus, potrivit specialiștilor, a fost redeschis după cinci secole.

Situat în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, mormântul lui Iisus Hrist a fost acoperit cu plăci de marmură în secolul XVI, cel târziu.

„Plăcile de marmură ce acopereau mormântul au fost înlăturate şi am fost uimiţi de cantitatea de materiale aflate sub acestea. Vor exista lungi analize ştiinţifice, dar, în final, vom fi capabili să descoperim piatra pe suprafaţa căreia a fost depus trupul lui Iisus”, a declarat Fredrik Hiebert, un arheolog al National Geographic Society, potrivit descopera.ro.

Citește și: Când pică Paștele în 2019

În anul 2015, Partiarhia Ortodoxă Greacă din Ierusalim, cu acordul altor 2 mari comunităţi, au invitat membrii Universităţii Tehnice Naţionale din Atena să studieze acest sit, şi au demarat o nouă restaurare a sa în luna martie a anului 2016.

În tradiția creștină a fost consemnat faptul că Iisus a fost întins pe o piatră cioplită ce provenea dintr-o peşteră calcaroasă, după ce a fost răstignit. Vă reamintim că Mântuitorul a fost crucificat de către romani în anul 30 e.n. sau, probabil, în anul 33. La 3 zile după moartea Sa, a înviat, iar femeile care au venit să îi ungă trupul au constatat că mormântul era gol. Această piatră este acum anexată unei structuri numită Edicule (de la latinul „aedicule”, care înseamnă „casă mică”). Aceasta a fost reconstruită între anii 1808-1810, după ce a fost distrusă de un incendiu.

Existența Mormântului lui Iisus Hristos le dă posibilitatea cercetătorilor să studieze, ceea ce se consideră a fi pentru creștini, cel mai sfânt loc de pe Pământ. Analiza acelei pietre originale îi va ajuta să descopere nu numai forma originală a mormântului, ci şi cum a devenit un loc de venerare din momentul în care a fost identificat de către Elena, mama împăratului roman Constantin, în anul 326.

Înăuntrul acestui mormânt, lumina emanată de lumânări şi candele face posibilă observarea unor detalii care, de obicei, sunt trecute cu vederea. Biserica Mormântului Sfânt se află, în acest moment, în custodia a şase religii creştine. Biserica Ortodoxă Greacă, Biserica Romano-Catolică şi Biserica Ortodoxă Armeană deţin cel mai mult controlul asupra acestei zone, iar statutul unor părţi ale acestei biserici care sunt considerate locuri comune de veneraţie pentru toate religiile, inclusiv mormântul, a fost reglementat printr-un acord care consemna dreptul de custodie al tuturor religiilor. Integritatea acelui Edicule menţionat anterior, restaurat în secolul XIX, a reprezentat o dilemă timp de zeci de ani. A fost afectat de cutremurul din anul 1927, iar autorităţile britanice au fost forţate să îl restaureze în anul 1947, prin poziţionarea unor grinzi exterioare.

sursa:cancan.ro

18 Mituri populare care nu au nimic în comun cu realitatea

În zilele noastre, există atât de multe informații disponibile pentru noi că este uneori ușor să fii confuz și să nu știi în ce să crezi. Acest articol va ajuta să îți dai seama ce merită să crezi și care sunt unele dintre cele mai mari mituri ale lumii noastre.

Iată mai populare mituri care, în ciuda faptului că sunt atât de răspândite, nu sunt adevărate.

Vikingii purtau căști cu coarne.

Nici o constatare istorică nu a confirmat această teorie. Coarnele de pe căștile Vikingilor “au apărut” abia în secolul al XIX-lea, pentru că așa au început să fie portretizate de artiști.

Câștigi mai multe calorii când mănânci noaptea.

Nu contează la ce oră din zi mâncați. Singurul lucru care contează cu adevărat este numărul de calorii.

Anotimpurile se schimbă deoarece planeta noastră este mai aproape de soare în vară și mai departe în timpul iernii.

Motivul schimbării anotimpurilor este înclinarea axei pământului și rotația Pământului în jurul Soarelui. Dacă axa nu ar fi înclinată, atunci numărul de ore de zi și noapte ar fi același în orice loc de pe glob și în timpul zilei, soarele s-ar ridica deasupra orizontului la aceeași înălțime pe tot parcursul anului.

Găurile negre sunt canale care înghit totul în jur.

O gaură neagră adevărată seamănă cu o minge. Nu există de fapt nici o “gaură” care să tragă ceva înăuntru. Este doar un obiect cu efecte gravitationale puternice și atrage tot ce se află în apropiere.

Memoria fotografică există.

Nu există dovezi științifice despre existența memoriei fotografice. Memoria remarcabilă este mai degrabă rezultatul folosirii tehnicilor mnemonice decât o abilitate naturală dată de natură.

Legumele crude sunt mai sănătoase decât legumele fierte.

Merită menționat faptul că această regulă nu se aplică tuturor legumelor. Cele mai bune pentru a fi consumate fierte sunt morcovii, roșiile, cartofii, varza de Bruxelles și sfecla. Mineralele utile din legumele fierte sunt absorbite de 6-7 ori mai bine decât din cele crude, în ciuda faptului că unele dintre vitamine se pierd în timpul tratamentului termic.

Dinții sănătoși sunt întotdeauna albi.

Spre dezamăgirea multora, stomatologii spun că dinții absolut albi și sănătoși nu există în natură. Dinții albi sunt o patologie, un semn de boală și o lipsă de calciu în corpul uman.

Dacă atingeți un broască, va apărea un neg.

Negii umani sunt cauzati de un virus care afectează numai oamenii – Papilloma. El nu poate fi transmis de la animale cu negi.

Pământul este perfect rotund.

Planeta noastră se schimbă în mod constant, iar forma sa se schimbă. Se întâmplă din cauza mișcării continue a plăcilor tectonice. Cu toate acestea, rata acestor mișcări este mică – aproximativ 5 cm pe an. Cu toate acestea, afectează aspectul planetei noastre, de aceea este destul de departe de a fi perfect rotund. De fapt, seamănă mai mult cu o peră sau cu un balon deformat.

Un om va “exploda” în spațiul cosmic.

O persoană poate supraviețui o perioadă scurtă de timp în cazul în care el expiră mai întâi aerul din plămâni. Cu toate acestea, fără oxigen, o persoană va cădea rapid într-o stare inconștientă sau va muri de sufocare.

Protecția solară protejează împotriva cancerului de piele.

Deși utilizarea protecţiei solare este întotdeauna o idee bună, aceasta nu reduce complet riscul de dezvoltare a cancerului de piele. De aceea daca alegeți protecția solară greșită, s-ar putea să vă simțiți într-un pericol mai mare decât credeți, deoarece fiecare ton al pielii are nevoie de propriul nivel de protecție. Dar indiferent de cât de mare este nivelul SPF sau cât de mult și cât de des îl aplicați, crema nu vă va da niciodată protecție 100%.

Încălzirea mâncării la microunde duce la pierderea nutrienților.

Orice proces de gătit duce la pierderea și distrugerea nutrienților. Cuptorul cu microunde încălzește doar mâncarea. Ca urmare, o parte din nutrienți dispare.

Arcuirea limbii este genetică.

Un studiu realizat acum mai bine de o jumătate de secol a demonstrat că acest “talent” nu este o trăsătură genetică și, prin urmare, nu este moștenit. În timpul cercetării, s-a constatat că 54% dintre copiii cu vârsta de 6-7 ani și 76% dintre copiii cu vârsta de 12 ani au această capacitate de a-și roti limbile.

Muschiul crește doar pe partea nordică a copacilor.

Nu este adevarat. În emisfera nordică, crește de multe ori mai des pe partea de nord, deoarece există șanse reduse de a intra în lumina directă a soarelui pe această parte are, de asemenea, un mediu mai umed.

Bărbierirea vă face părul mai gros.

Mulți oameni cred cu adevărat că rasul face părul mai dens și mai gros. Acesta este un mit deoarece cantitatea de foliculi este o trăsătură genetică și nu are nimic de-a face cu rasul.

Mai mult decât atât, este bine cunoscut faptul că părul nostru crește de la rădăcini și nu de la capete; prin urmare, taierea sau epilarea frecventă nu afectează viteza de creștere a acestuia.

Ţinând capul pe spate poţi opri sângerarea nazală.

Din păcate, acest lucru este greșit. Mai mult, dacă o persoană încearcă să se întindă pentru a opri sângerarea, sângele ar putea să intre în gât și să se sufoce. Ceea ce poate face în această situație este să se sprijine înainte. O bucată de pânză rece cu câteva cuburi de gheață din interior ar putea fi de mare ajutor, deoarece acestea vor strânge vasele de sânge și vor opri fluxul de sânge.

Cosurile apar când cineva mănâncă multă ciocolată

În termen de o lună, oamenii de știință au dat oamenilor batoane care conțineau o mulțime de ciocolată. După aceea, au concluzionat că ciocolata nu afectează aspectul acneei.

Produsele lactate fac oasele mai puternice.

Studii recente au demonstrat că nu există nicio legătură între cantitatea de lapte pe care o bea o persoană și numărul de fracturi primite. În prezent, tot mai multe articole diferite spun că laptele crește riscul de osteoporoză.

Sperăm că articolul nostru vă oferă câteva informații noi care vă vor fi utile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...