Dezvaluiri cutremuratoare despre Ana Maria, micuta solista de 10 ani care a murit in Sambata Mare. Ce a faacut fata cu doar cateva zile inainte de a-si gasi sfarsitul

Ana Maria Gheorghitoaia, micuta solista de muzica populara, s-a stins din viata in Sambata Mare, la doar 10 ani.

Ea fusese diagnosticata cu encefalita acuta, iar medicii nu au mai putut sa o salveze. Ana Maria era foarte talentata la muzica. Chiar pe 2 aprilie castige locul intai la un concurs.

“Ultimul său concurs a fost pe 2 aprilie și sincer și acum îmi vine să plâng. A câștigat premiul 1, premiu pe care nu am putut să i-l dăm, pentru că atunci au fost mulți copii, urmând ca după vacanță să le facem decernarea premiilor la toți copiii. Regret că nu îi mai putem da premiul Anei. A fost un copil pe care și l-ar fi dorit orice părinte, silitoare elegantă, optimistă”, a declarat profesorul ei.

Tot in ziua aceea, minora a fost dusa de urgenta la spitalul Rovinari si a stat in coma mai multa zile, dupa ce medicii i-au prescris medicamante pentru viroza respiratorie.
Abia cand fetita a intrat in convulsii, i s-a pus diagnosticul de encefalita acuta. A fost mutata la Spitalul Marie Curie din Capitala, unde a si murit.

„Este greu să vorbeşti de un copil la trecut. A fost fetiță deosebită. Acum 5 ani am întâlnit-o a Clubul Copiilor Rovinari și a dorit să se înscrie la cursuri de muzică ușoară la clasa mea.

Am înscris-o și mi-am dat seamă că are talent nativ, iar după trei ani a solicitat să se înscrie la clasa de folclor, unde a reușit să-i depășească pe toți copiii. Treptat a ajuns la grupa de elită care ne reprezenta ansamblul și instituțiile. Ana a câștigat mute premii, era un copil cu zâmbetul pe față și își ajuta colegii la nevoie”, a maispus profesorul Gore Burlan

Sursa: ciao.ro

Efectele cafelei asupra organelor tale

Se spune că oamenii sunt împărțiți în două tipuri: iubitorii de ceai şi iubitorii de cafea. Cu toate acestea, chiar dacă unii oameni beau cafea în fiecare zi, ei ar putea să nu știe efectele acestei băuturi asupra organelor, cum ar fi inima, creierul, rinichii și stomacul.

Efectele cafelei asupra creierului

Cofeina interacționează direct cu neurotransmițătorii noștri care controlează activitatea creierului și provoacă următoarele:

Antidepresiv: Cofeina actioneaza asupra receptorilor pentru adenozina, care este responsabila pentru mentinerea si producerea de substante care ne afecteaza starea de spirit si produc senzatia de bunastare si euforie.
Stimulant: Cofeina blochează funcția unui neurotransmițător, care este un sedativ natural. Ca rezultat, când bem cafea, creierul devine mai atent, de aceea mulți oameni se luptă să doarmă după ce o beau.
Analgezic: Cafeaua duce, de asemenea, la constricția vaselor de sânge din creier, care luptă împotriva durerii cauzate de dilatarea arterei, cum ar fi aceea a migrenei. Un studiu recent a descoperit că cafeaua are un efect similar cu morfina, reducând anxietatea și durerea.
Efectele cafelei asupra stomacului

În timp ce efectele acestei băuturi asupra creierului sunt pozitive, nu putem spune la fel despre efectele asupra stomacului. Deoarece cafeaua face ca stomacul să producă mai mult acid gastric, care poate irita stomacul și provoca durere sau disconfort și poate fi un motiv de arsuri în capul pieptului.

Efectele cafelei asupra rinichilor

In timp ce cafeaua contractă vasele de sange din creier, efectul este opus in rinichi. Băutura dilată vasele de sânge ale rinichilor, ceea ce stimulează funcția lor. Acest lucru poate determina o creștere a secreției de urină. Dar acest lucru poate deveni periculos atunci când pierderea de lichid devine excesivă.

Efectele cafelei asupra hormonilor

Când vine vorba de impactul cofeinei asupra hormonilor, unii endocrinologi au teorii diferite. Unii cred că cafeaua face ca estrogenul, hormonul feminin, să circule mai mult timp în organism, ceea ce nu interferează cu ritmurile normale și sănătoase ale corpului.

Dar alți specialiști cred că cafeaua poate ridica nivelurile de estrogen în organism, care pot afecta ciclul menstrual și pot crește durerea în sân.

Efectele cafelei asupra inimii

Potrivit unui studiu efectuat la Colegiul de Sănătate Publică de la Universitatea din Sao Paulo, au băut o ceașcă de cafea pe zi protejează inima împotriva bolilor cardiovasculare. Acest lucru este datorat antioxidanților naturali care luptă împotriva radicalilor liberi.

Cafeaua cauzează, de asemenea, o creștere a frecvenței cardiace, precum și dilatarea bronhiilor, care ne ajută să respiram.

Pentru persoanele cu probleme de tensiune arterială, este mai bine să observați efectele cofeinei asupra corpului lor, deoarece studiile arată atât de multe lucruri diferite în ceea ce privește efectul cafelei asupra inimii.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...