Ce fel de mamă ești? Află ce spune zodia despre tine

Mama Berbec
Mama Berbec este plina de energie si ar da lumea peste cap pentru copiii ei. Stie, insa, si sa aprecieze timpul acordat ei insesi. Are in casa o ierarhie bine pusa la punct si toata lumea o respecta.

Mama Taur
Copiii au nevoie de rutina, iar Mama Taur este chiar omul potrivit. Nu are nicio problema in a stabili un program strict de mancare si somn.

Mama Gemeni
Mama Gemeni este tot timpul la curent cu cele mai noi informatii. Are multe idei si este atrasa de inovatie. Este ca o enciclopedie pentru copii.

Mama Rac

Mama Rac este foarte grijulie, dragastoasa. De Sarbatori e agitatie mare in casa, pentru ca Mama Rac le face copiilor toate bunatatile din lume. Petrecerile se tin lant.

Mama Leu

Mama Leu este energica si afectuoasa, nu doar mama, ci si un partener de joaca extraordinar pentru copiii sai. E o minune ca acestia apuca sa doarma, insa ei vor creste echilibrati si creativi.

Mama Fecioara

Mama Fecioara este o adevarata enciclopedie pentru copiii sai. Acestia vor avea o viata pusa la punct in cele mai mici detalii.

Mama Balanta

Mama Balanta este ca o zana pentru toata familia. Mama iubitoare pentru copii, sotie sexy pentru partener. Nu anuleaza niciodata o intalnire „fierbinte” din pricina copiilor.

Mama Scorpion

Mama Scorpion este puternica si intensa, nu e doar o mama, ci o sefa, un comandant. Putin ii pasa de restul lumii, ea stie ce are de facut si isi respecta propriile valori.

Mama Sagetator
Mama Sagetator nu se opreste niciodata, cauta noi orizonturi, noi experiente. Ca urmare, copiii ei vor avea parte de tot felul de aventuri din care vor invata foarte multe.

Mama Capricorn

Mama Capricorn este stalpul casei, forta care tine totul in frau. Este un bun strateg si are tot timpul in cap urmatorii 10 pasi. Ca urmare, copiii sai vor sti sa-si faca planuri pe termen lung.

Mama Varsator

Mama Varsator este o mama avangardista, nu isi cocoloseste copiii, ii lasa sa se descurce singuri. Ea crede ca numai astfel vor reusi in viata. Numai prin experientele proprii vor putea sa inteleaga ce au de facut.

Mama Pesti

Mama Pesti graviteaza in jurul copiilor sai. In opinia sa, ei nu fac nimic gresit, ea este acolo sa-i ocroteasca, sa-i inveseleasca, sa-i rasfete, sa-i laude pentru fiecare reusita.

Sursa: ciao.ro


10 fobii bizare legate de mâncare care chiar există

Mâncarea este ceva ce ne bucură pe majoritatea – uneori, puțin prea mult. Poate că este greu de crezut că unii oameni se tem de hrană. Dar poate deveni o realitate zilnică îngrozitoare pentru acești oameni. Deși fobiile pot fi dificil de tratat în general, fobiile alimentare sunt adesea mai rele, deoarece ele creează stres social și au potențialul de afecta sănătatea. Unele fobii alimentare pot fi evitate. Dar după cum vom vedea, altele sunt mult mai serioase.

Deipnophobia – Frica de mese sau de conversații la cină

Ideea de a lua parte la sărbători de familie ar fi suficientă pentru majoritatea, dar pentru unii, ideea este chiar terifiantă. Persoanele care suferă de depedophobia preferă să mănânce în tăcere și de obicei singure.

Aceasta înseamnă că este greu de a participa la mesele de sărbători în familie și la cină cu prietenii. Acest lucru este adesea rezultatul unui eveniment traumatic singular, cum ar fi o dată de cină nereușită sau o interacțiune de afaceri, la un prânz care a decurs rău. Din moment ce deipnofobia este o fobie socială, înseamnă că este și rezultatul geneticii.

Tulburările copilariei și experiențele sociale eșuate sunt factori care contribuie. Inhibitorii selectivi ai receptorii serotoninei (SSRI) și terapia cognitivă oferă speranță celor cu deipnofobie.

Oenophobia – Frica de vin
O zi turistica de participare la degustari de vinuri poate suna ca o zi optima pentru unii, dar cei cu oenofobie nu ar fi de acord. Frica de vin este destul de frustrantă deoarece vinul este aproape pretutindeni.

Această condiție face ca alimentația să fie dificilă, iar excursiile la magazinul alimentar devin îngrozitoare, deoarece cele mai multe locuri au un raion întreg dedicat vinului și spiritelor. În unele cazuri, această teamă se poate referi la incapacitatea de a alege vinul potrivit pentru o adunare. Cei care suferă de această boală se tem că dacă aceștia aleg vinul greșit, atunci cei de la petrecere vor da vina pe gazdă.

Poate că nu sună grav, dar cei care suferă de această boală pot avea aceleași simptome ca persoanele cu anxietate: , frisoane și o incapacitate severă de a face față situației. Cei grav afectați de această fobie pot vomita dacă vor bea vinul în mod accidental. Terapia comportamentală este alegerea obișnuită de a vindeca cei afectați de oenofobie, dar poate fi folosită și psihoterapia cognitivă.

Lachanophobia – Frica de legume
Aceasta este fobia pe care majoritatea copiilor ar pretinde fericiţi că suferă dacă ar putea să o pronunțe. Majoritatea oamenilor nu au lachanophobia, ci mai degrabă un dispreț sau o aversiune puternică față de legume. Cei care au o frică reală de legume constată că cumpărăturile și consumul de alimente reprezintă o adevărată provocare.

Doar vederea produselor poate induce dificultaţi ale respiratiei si greața. Pentru cei care suferă de lachnofobie, consumul unei alimentații echilibrate poate fi dificil, deoarece alimentele și zahărurile din amidon acționează adesea ca înlocuitori pentru mâncăruri.

În timp ce majoritatea dintre noi pot fi de acord că prăjiturile și pastele sunt mult mai distractive decât broccoli și verdeturi, deficiențele de vitamine și alte probleme alimentare potențiale care pot rezulta din lachalofobie o fac o condiție mult mai amenințătoare decât pare.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...