Anca Daniela Raiciu – păpădia, un detoxifiant care elimină celulele canceroase

Păpădia, răspândită oriunde, pe lângă case, prin parcuri, pe lângă uliţele caselor sau chiar în inima oraşelor, este o plantă cu proprietăţi extraordinare, capabilă să-ţi revigoreze organismul.

Culoarea florii de păpădie a fost motivul folosirii acesteia în bolile hepatice

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice, spune că păpădia era folosită în medicina chineză de mii de ani ca depurativ, dar în Europa a început să i se cunoască puterile vindecătoare de-abia din Evul Mediu. Cei bolnavi de ficat au comparat culoarea florii cu cea a bilei şi au început să o folosească pentru tratamentul afecţiunilor hepatice.

”Nu au greşit deloc – punctează interlocutoarea noastră – studiile următoare au demonstrat că o cură de frunze de păpădie, consumate proaspăt, în salate, detoxifiază puternic ficatul şi elimină chiar celulele canceroase.

Ceea ce nu place multora și de aceea o ocolesc este gustul său amar. Acesta se datorează taraxacinei, substanţă care stimulează puternic activitatea colecistului şi eliberarea fierei. La fel de puternic acţionează şi asupra sistemului digestiv, datorită conţinutului important de potasiu, acizi fenolici şi steroli. Persoanele care doresc să slăbească sănătos și consumă păpădie în cure de câteva săptămâni, o fac pentru că știu că generează un efect garantat de a dizolva grăsimile şi reziduurile acumulate, purificând întregul mecanism.

Foarte multe femei se bucură de efectul ei diuretic extraordinar, știut fiind că este un inamic al celulitei şi al retenţiei urinare.

Păpădia, utilă în bolile de inimă, diabet, tensiune, rinichi. Întreabă medicul înainte!

Efectele acestei plante sunt nenumărate, inclusiv bolnavii de inimă vor beneficia de ele, deoarece reduce tensiunea arterială datorită conţinutului important de potasiu.

Diabeticilor le este recomandat să mestece tulpinile crude ale plantelor, deoarece va fi stimulată activitatea pancreasului.

Este însă utilă consultarea medicului de către bolnavii care au diabet, probleme renale sau cardiologice, pentru că puterea vindecătoare a plantei întrece uneori pe cea a medicamentelor, iar rezultatul poate fi, uneori, în defavoarea pacientului.

Una dintre formulele în care păpădia își atinge excelența caracteristicilor curative este tinctura. Anca Daniela Raiciu spune că: ”tinctura de păpădie îmbunătățește funcția hepato-biliară și favorizează digestia prin stimularea secreției pancreatice, dar mai ales protejează funcția hepatică în procesele inflamatorii și de suprasolicitare a ficatului.

Recomandarea este de a se lua 30 de picături de 3 ori pe zi, diluate în 100 ml apă fiartă și răcită.”

Calea cea mai sigură pentru organismul nostru, bolnav sau sănătos, este să ne folosim de darurile naturii. O mână de frunze de păpădie adăugată în salata de fiecare zi va aduce doar beneficii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Close
Bine ai venit pe pagina noastra ! Da like doar daca iti place !
loading...